Základní informace o cukru

cukr je přírodní produkt, sladidlo, které je získáváno pomocí 200 let starých tradičních postupů a které se za celou dobu trvání cukrovarnictví a řepařství téměř nezměnily – pouze se zmodernizovaly.

více

     

Cukr je přírodní sladidlo, sladká poživatina, zpravidla označovaná odborně jako potravinářský cukr. Chemicky je to sacharóza, tedy disacharid složený z jedné molekuly glukózy (hroznový cukr) a jedné molekuly fruktózy (ovocný cukr). Chemický vzorec sacharózy je C12H22O11. Schéma výroby cukru najdete zde.

Aktuality

Aktuálně

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ukončil sektorové šetření na trhu výroby a prodeje cukru v ČR

30. 4. 2024

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže na online tiskové konferenci dne 15.2.2024 zveřejnil výsledky sektorového šetření na trhu výroby a prodeje cukru a průběžné výsledky sektorových šetření k dodržování povinností stanovených zákonem o významné tržní síle. Vedení ÚOHS rovněž oznámilo, jaká sektorová šetření budou uskutečněna v letošním roce.

Přečíst celý článek

Všechny aktuality

Kontakty

Českomoravský cukrovarnický spolek
Podbabská 81/17, 
160 00 Praha 6,
tel: +420 235 350 743
email: sekretariat@cmcs.cz
URL: www.cmcs.cz 

 

 

Kontakty